03. Toulky Evropou - Stopem s Foxem

21.06.2010 13:41

Stopem s Foxem 1993

Vlčice

24.7.1993

Ústí n. L. - Praha - Baden Baden. Zde si prohlížíme dálniční kostel v podobě pyramidy, pro nás dosud nevídané věci :-) Řidič posledního stopu našeho prvního dne nás zve k sobě domů a nabízí nám nocleh. Jmenuje se Fred Maz. Bere nás na večeři přes hranice do Francie, kde si dáváme Flammkuchen.

 

25.7.1993

Po velmi dobré snídani vyrážíme. Baden-Baden - Strasbourg - Metz. Zde bydlí Malmontovi. Foxovi známí z předchozího stopu s Havranem.

 

26.7.1993

Prohlídka Metzu - Katedrála Sv. Etienne - Hadí brána atd. Poznáváme běžný život francouzské rodiny. Jejich sídlo je složeno ze tří budov. Pozemek odlehlý od městečka. Hned za domem je krásný chovný rybník.

 

27.7.1993

Po královské snídani vyrážíme na výlet. Metz - Luxemburg - prohlídka katedrály Sv. Matky Boží - budova RTL - Velkovévodský palác - Radnice - Kostel Sv. Michala - Evropský most Vévodkyně Charlotty) - Metz.

 

28.7.1993

Vzhledem k velmi špatnému počasí zůstáváme u Malmontů. Pozorujeme běh denního života francouzské rodiny.

 

29.7.1993

Metz - Paříž - Náměstí Bastily - Pantheon - Lucemburské zahrady - Boulevard  Sv. Michala - Noterdam - Eiffelovka věž - Socha Svobody - metrem k Vítěznému oblouku - Elysejská pole náměstí Konkor. Po večeři prohlídka noční Paříže.

 

30.7.1993

Po snídani v hotelu Francois metrem na výpadovku, stopem do Bruselu. Vzhledem k deštivému počasí hledáme suché místo na nocleh. Ubytovna Sleep Well pro mládež 600 Kč pro 2 osoby na noc. Rozděleno na dívčí a pánské patro :-)

 

31.7.1993

Po snídani v ubytovně se vydáváme na prohlídku Bruselu - Královské náměstí - Královský palác - Národní palác - Královské zahrady - zde obědváme - Katedrála Sv. Michala - Velké náměstí  - čůrající chlapeček jako symbol Bruselu oblečen do různých oblečků (v barokním kostýmu, motocyklista atd.) - Burza - Královská knihovna - stopem do Antverp - nocleh v nedalekém lesíku.

 

1.8.1993

Po snídaní v lesíku se vdáváme na prohlídku do Antverp - katedrála (zvonkohra) - malý hrad Steen, který leží 1 m nad mořem :-) - muzeum - Grotemark (náš Václavák) - Rubensův dům - stopem do Rotterdamu - nocleh na suchém, vyvýšeném místě nad močály.

 

2.8.1993

Prohlídka Rotterdamu - přístav - radnice - Erasmova univerzita - Euromast věž 185 m vysoký evropský stožár - Etnografické muzeum - stopem do Amsterdamu - setkání s Ejbím:-) - ubytování v autokempu - nocleh u Ejbího ve stanu - 300 Kč pro 2 osoby. Nocleh pod širákem nedovoleno, ale vzhledem k velké noční bouři jsme moc rádi za Ejbího :-)

 

3.8.1993

Po snídani v kempu jedeme busem do centra - Burza - náměstí PAM - Rembrandtův dům, budova váhy - stopem do Utrech -Arnhem - nocleh v lesíku za městem se dvěma 18ctiletými kluky z Chebu.

 

4.8.1993

stopem na hranici - dalším stopem za Kolín - chytáme další stop za Norinberk - další stop nás veze 10 km před českoněmeckými  hranicemi - poslední stop do Chebu :-) Je pozdě a sháníme nocleh v nádražní ubytovně - chceme se vysprchovat :-) 170 Kč pro dvě osoby. Sprcha horor :-(

 

5.8.1993

Po snídani v penzioně se vydáváme vlakem z Chebu do Ústí nad Labem a MHD č. 9 do Krásného Března :-) Domove, sladký domove. (uvědomujeme si jak je tady doma hnusno, bordel, špína..... a v cizině čisto :-(