07. Trampové na netu

21.06.2009 01:07

Trampské osady    "C/Č"

  T.O.Čtyřlístek  

Na těchto stránkách se dozvíte něco o aktualitách v životě naší osady, budete si moci prohlédnout fotografie z našich akcí a nebo akcí, kterých jsme se zúčastnili. Někteří z Vás se na těch fotkách možná i najdou. V takovém případě Vás prosíme o omluvu, pakliže právě Váš obličej, či postava na obrázku, neodpovídají Vašim představám a nám se daný fakt nepodařilo řádně zachytit a zdokumentovat. Snad zde občas najdete i něco k přečtení, i když nerad bych sliboval nějaké velké pisatelské kousky a zápaly básnického střeva. Časem si třeba zvykneme na to, že zde můžeme uveřejnit i nějaké to zvadlo na naši akci. Popřípadě upozornění, výzvu či pozvánku jakéhokoli jiného charakteru. Chtěl bych věřit, že se Vám naše stránky, jakkoli jsou amatérské, budou líbit a budete nás alespoň čas od času navštěvovat. Budeme se těšit na Vaši návštěvu zde, stejně tak jako že se potkáme na těch našich vandráckých stezkách.
 


T.O. Čeci - 1984 - Vyškov

Někteří se znali ze středních škol, někteří byli noví. Sešli se z celé republiky, od východního Slovenska až po západní Čechy, každý znal svůj kraj a mohl jeho krásy přiblížit ostatním. Potkávali se na toulkách blízkou přírodou, trávili spolu mnoho volného času, volné víkendy věnovali vandrování a společným zálibám. Z trempů samotářů se pomalu stávala sešlost kamarádů. A tehdy někoho napadlo založit osadu. Tady se začíná psát historie trampské osady Čéci. Proč Čéci ? Popravdě řečeno, nebyl jsem u té myšlenky, ale zprostředkovaně jsem se dozvěděl, že z nějakého vandru  se šlo VELMI dlouho pěšky, vyčerpávající pochod si krátili zúčastnění různými vtípky a průpovídkami. „Člověče, já už nemůžu, čoveče to je děsný, čéče to je ….“ A jak tak všichni „čéčovalli“  bylo to tady, budou to Čéci.

 

 

T.O. Černý mustang

 

 

T.O.Černý delfín -1970-Vrbatův Kostelec

Krása nebývá v jednotě, ale rozmanitosti. A naopak. I nám dávno sežrali moli staré mundůry, uesky či ještě teleta, staré dobré  maskáče, či vojenské blůzy a kabáty. I ten mráz, jak šel z hor, nějak oblékl nás do bačkor a zahnal  od Slunce spíše blíže k Jupiteru. Moc nám nezáleží, v čem chodíme, ale jak se cítíme. Bývá nám jedno, jak nás vnímají ostatní, ale sami se chceme cítit dobře. Snad na to máme právo. Vždyť to tornádo života a mráz ze vztahů a osudů minulých většinu z nás ohnul až k zemi a vymáchal nám ústa v bahně.Většina z nás se musela pěkně ohánět, aby uživila sebe, děti, rodinu. Podřídili jsme tomu  a po mnoho let, svůj vlastní život, koníčky, přání, naděje a sny. Žili jsme pro někoho jiného a nyní jsme zůstali často sami. Nebyl čas koupit novou usárnu a maskáče, oblečení  a dobré bydlo dětem mělo přednost. Neodsuzujte, milý čtenáři, někoho, že se pokusil ještě zvednout a není třeba košer oblečen či nectí vše, co ctíte vy. Prožíváte si svoje jaro či léto a nám již začíná září. Také jsme byli u Slunce a jsme nyní koukáme Jupiterovi do  oka :-)  čest a sláva pravověrným, úcta těm, co se snaží ještě držet... Ahoj Barry!!

 

 T.O. Colorado  - 1980 - od řeky Jihlávky

Pořádají country bály, prolézají jeskyně a účastní se expedic do Podkarpatské Ukrajiny.

 

 

zdroj: www.kftp.cz/archiv/sato.asp      -Vlčice-