08. Trampské Roverky

21.06.2008 10:48

Trampské ROVERKY v ohrožení?

Pro spoustu trampů je pískovcová oblast zvaná Roverky (Blížáky, Blíževedly nebo jen Pískovce) nacházející se poblíž České Lípy zemí zaslíbenou.
Po desítky let sem jezdí generace trampů. Trampské kempy zde přežily (i přes občasnou snahu o bourání ze strany VB) desítky let a některé z nich se prostě staly součástí této krajiny. Jednou za čas došlo k zániku nějakého kempu či srubu, ale zatím nehrozilo nebezpečí jejich plošné likvidace.
Bohužel v uplynulých dnech panují mezi trampy obavy z toho, že tahle možnost právě nastává. Najednou byly zničeny krásné kempy ORLÍ PÍRKO a JEZEVEC (na fotografii) a podle všeho byla i částečně poničena GALATHEA - jeden z nejproslulejších pískovcových trampských kempů vůbec, a to nejen na Roverkách. Zatím se pořádně neví, kdo zatím stojí – převažuje však názor, že jde o stejnou skupinu lidí z ochranářských kruhů, kteří zničili trampské kempy v Českém Ráji.Odpovídal by tomu i způsob likvidace – na místě, kde kempy stály, po nich nezůstalo ani dřívko. Na rozdíl od těch, které zničí vandalové nebo lesáci.Pokud to tak opravdu je, je jen otázkou času, kdy přijdou na řadu ostatní trampská místa a tomu se právě v těchto dnech snaží zabránit trampové, kteří na Roverky jezdí.Pokud i tebe oslovila krása Roverek a místních trampských kempů, máš v sobě nejednu krásnou vzpomínku a zajímalo by tě (případně bys chtěl/a pomoci) co dál, podívej se na diskuzní fórum Roverky, které najdeš na:

https://www.ontheroads.net/services/chatbox/chatbox.php?action=read&id=4229
    (27. února 2008)
    -Světlonoš-