13. Z Vlčího kotlíku

21.03.2001 22:29

 

Na potlach, na slezinu, na vandr, na vodu...

OLOMOUCKÝ MLS
1 balení tvarůžků, 1 tavený smetanový sýr, 1 střední cibule, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, špetka pálivé papriky, špetka drceného kmínu, 1 lžíce plnotučné hořčice, sůl.
Tvarůžky a tavený sýr nakrájíme na kostky. Do menšího kastrůlku vlijeme asi 1/2 dcl vody, vsypeme na kostky nakrájené sýry a za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud se nerozpustí. Do směsi přidáme sladkou papriku, kmín, hořčici a papriku. Necháme v chladu vystydnout. Vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli.

-VLČICE-

KLOBÁSY V PESTRÉ SMĚSI
200 g mrkve, 3 velké cibule, 1 svazek pórku (150 g), 1/4 l octu, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 2 bobkové listy, 1/2 lžičky celého pepře, 5 bobulí jalovce, 18 klobás.
Mrkev, cibuli a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka. Vodu, ocet, koření a zeleninu vaříme v hrnci asi deset minut. Přidáme klobásy a na mírném ohni vaříme ještě dalších 10 minut. Hotovou zeleninovou směs s klobásami vložíme do mísy. Na stůl položím nakrájený chléb a hořčici.

-Bobřice-

PIVNÍ KURÝR
600 g  párků, 6 středně velkých cibulí, 6 středně velkých kys. okurek, naložená červ. kapie, lžička ml. pepře, lžička ostré papriky, lžička soli, 1/2 lžičky cukru Nálev: 3 lžíce oleje, 3 lžíce octa, 3 lžíce worcesteru 3 lžíce kečupu, 3 lžíce hořčice.
Párky, cibuli a okurky nakrájíme na kolečka, kapii na nudličky a okořeníme. Zalijeme nálevem a promícháme. Dáme na dva dny odležet do ledničky. Podáváme s chlebem a popíjíme pivo.

-Bobřice-

 

Soutěž

Vyhlašujeme soutěž pro vládce a vládkyně království

kuchyňského č. 2, tentokráte na téma:

GULÁŠ 100 x jinak!