13. Z Vlčího kotlíku
Na potlach, na vandry, na slezinu, na vodu...
Vandrácký hermelín
1 hermelín, špetka grilovacího koření, 1/2 cibule
Bůček na cesty
5 kuliček černého pepře, 1 kg bůčku, 3 kuličky nového koření, 2 paličky česneku, 2 ks bobkového listu.
Bůček uvaříme se všemi přísadami mimo česneku doměkka. Když je bůček s kostí, tak kost musí jít dobře ven. Bůček po uvaření necháme vychladnout.
Připravený oloupaný a prolisovaný česnek vtíráme do předem nařezaného bůčku. Nařežeme ho kolem dokola 1 cm hluboko. Bůček zabalíme do alobalu a uložíme do lednice, kde necháme alespoň tři dny. Potom můžeme bůček na cesty krájet.
https://recepty.vareni.cz
Žemlovka s ořechy
300g housek (asi 6 kusů), 1/3l mléka, 500g jablek, 60g krystalového cukru, skořice, kůra z 1/2 vosku zbaveného citronu, 60g másla, 40g hrozinek, 30g oříšků, 1/8l mléka navíc, 1 vejce, máslo a strouhanka na vymazání dortové formy
Rohlíky nebo žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme ve směsi mléka, vajec, špetky soli a 2 lžic cukru. Pekáček vymažeme máslem, poklademe polovinou namočených rohlíků a nakrájenými oloupanými jablky. Jablka posypeme cukrem, skořicí, rozinkami, strouhanými ořechy a zakryjeme zbytkem rohlíků. Dobře pokapeme zbylým máslem a dáme péci do vyhřáté trouby dozlatova. Hotový pokrm sypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.
-BOBŘICE-
Soutěž pro Vás:
Vyhlašujeme soutěž pro vládce a vládkyně království kuchyňského, tentokráte na téma: Kuře 100 x jinak!