13. Z Vlčího kotlíku

21.12.1999 21:13

 

Recepty na vandr, na potlach, na slezinu...

Čínský pap

5 špekáčků, 3 rajčata, 3 okurky nakl., 2 papriky, 3 cibule. Nálev: 6 lžic hořčice, kečupu, oleje a vody. Dále 6 lžiček cukru, 3 lžíce worchestrové a sojové omáčky - povařit 2 min. Vychladlý nálev přelijeme přes nakrájená rajčata, okurky, papriku, nadrobno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájené špekáčky.
   
Emilka D.

Bůčková tlačenka

1 kg bůčku, 5 vajec, paličku rozetřeného česneku, 2 polévkové lžíce Vegety speciál, sůl, majoránka.Bůček pomeleme, vše spojíme a vtlačíme do varných sáčků - uvázat a vařit 90 min., po 30 min. obracet, vychladnout. Zabalíme do alobalu a tradá ven. Lze jíst s chlebem a hořčicí. Také lze opékat.
   Emilka D.
 

Škvarkové placky

V míse smícháme 20 dkg mletých škvarků, 350 g hl. mouky se špetkou soli, kvásek (2dkg droždí rozpuštěné ve 2 dl mléka), 2 žloutky a 1 malý bílý jogurt Danone. Vypracujeme těsto, přendáme na pomoučený vál a propracujeme. Rozválíme na placku, 4x přeložíme a 30 min necháme kynout. Opět rozválíme, propracujeme a 3x přeložíme. Dalších 30 min necháme kynout. Rozválíme na plát silný cca 1,5 cm. Vykrajujeme  kolečka, která pokládáme na plech, kde ještě necháme chvíli kynout. Poté rádýlkem tvoříme mřížku a potíráme placky našlehaným vejcem. Některé můžeme posypat třeba sezamovými semínky či  kmínem atd. Pečeme cca 20 - 25 min při 200°C. Z této várky získáme 10 placek o průměru 10 cm, které vydrží déle než klasické pečivo.
Emilka D.

 
Masové koule

400 g ml. masa, vejce, žemle, 1 dcl mléka, sůl, bylinky, olej a máslo, kečup, 100 g str. sýra, petržel. Mleté maso, vejce, namočené žemle se solí a sekanými bylinkami zpracujeme do hl. hmoty. Tvarujeme kuličky a opékáme na směsi olej a máslo. Poté zalijeme kečupem a necháme přejít varem. Kuličky naskládáme do krabičky vyložené alobalem, posypeme sýrem, petrželí a pažitkou.

- BOBŘICE -

 


Soutěž pro Vás:


Vyhlašujeme soutěž pro vládce a vládkyně království kuchyňského č. 1, na téma: Utopenci 100 x jinak!