13. Z Vlčího kotlíku

21.12.2002 12:29

Na potlach, na vandry, na slezinu, na vodu...

Vandrácký hermelín

1 hermelín,  špetka grilovacího koření,  1/2 cibule

Doma na pánvičce osmažíme lehce cibulku. Hermelín rozkrojíme v polovině na dvě stejná kola. Jednu stranu lehce posypeme grilovacím kořením a na druhou poklademe osmahnutou cibulku. Složíme zase dohromady. Zabalíme do alobalu. Velmi pečlivě. Poté vložíme do igelitového sáčku a uloříme v chlaničce do odjezdu na vandr. Večer na vandru pak když není velký oheň, ale pouze udržovací pro teplo a pohodu :-) ohřejeme mňamku v obalu asi 3 minuty v popelu či 5 minut ponecháme balíček v alobale na rozžhaveném kameni ohniště.
-Vlčice-

Bůček na cesty

5 kuliček černého pepře,  1 kg bůčku,  3 kuličky nového koření,  2 paličky česneku, 2 ks bobkového listu.
Bůček uvaříme se všemi přísadami mimo česneku doměkka. Když je bůček s kostí, tak kost musí jít dobře ven. Bůček po uvaření necháme vychladnout.
Připravený oloupaný a prolisovaný česnek vtíráme do předem nařezaného bůčku. Nařežeme ho kolem dokola 1 cm hluboko. Bůček zabalíme do alobalu a uložíme do lednice, kde necháme alespoň tři dny. Potom můžeme bůček na cesty krájet.

https://recepty.vareni.cz

Žemlovka s ořechy

300g housek (asi 6 kusů), 1/3l mléka, 500g jablek, 60g krystalového cukru, skořice, kůra z 1/2 vosku zbaveného citronu, 60g másla, 40g hrozinek, 30g oříšků, 1/8l mléka navíc, 1 vejce, máslo a strouhanka na vymazání dortové formy  
Rohlíky nebo žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme ve směsi mléka, vajec, špetky soli a 2 lžic cukru. Pekáček vymažeme máslem, poklademe polovinou namočených rohlíků a nakrájenými oloupanými jablky. Jablka posypeme cukrem, skořicí, rozinkami, strouhanými ořechy a zakryjeme zbytkem rohlíků. Dobře pokapeme zbylým máslem a dáme péci do vyhřáté trouby dozlatova. Hotový pokrm sypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.

-BOBŘICE-

 

 

Soutěž pro Vás:

Vyhlašujeme soutěž pro vládce a vládkyně království kuchyňského, tentokráte na téma:   Kuře 100 x jinak!