13. Z Vlčího kotlíku

21.12.2002 22:50

Na vandr, na potlach, na slezinu, na vodu...

Bowle - téma s mnoha variacemi
Víno, v alkoholu naložené ovoce podle Vašeho výběru, případně cukr, minerálka nebo sekt - a hotovo! Doporučuji na potlachy.

- Bobřice-

Nealkoholická sangria
4 pomeranče, 1 citrón, 6 nektarinek, 1/4 l pomerančové šťávy, 2 l červené hroznové šťávy
Pomeranče a citrón nakrájíme na plátky, nektarinky oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostičky, vložíme do džbánu, přilijeme šťávy a necháme vychladit. Pro děti na potlachu.

-VLČICE-

Broskvová sangria
Pro 6 osob : 4 citróny, pomeranč, 2 čerstvé broskve, litr červeného vína, 6 cl koňaku, 4 cl Cointreau nebo Curacao Tripl Sec, 2 lžíce cukru
3 citróny rozpůlíme a vymačkáme z nich šťávu. Jeden citrón a pomeranč nakrájíme na plátky.Broskve oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Do karafy nalijeme červené víno, koňak, Cointreau, citrónovou šťávu a cukr. Mícháme, až se cukr rozpustí. Podle chuti můžeme přidat ještě 4 hřebíčky. Přidáme plátky citrónu a pomeranče. Vše necháme v chladničce několik hodin odstát a podáváme studené. Zdá-li se nám sangria příliš silná, zředíme ji před podáváním studenou minerální vodou. pro kamarádky na potlachu či na slezině :-)

-VLČICE-

Černý samet
Teď přijdou na své i přátelé piva. Vyzkoušejte klasiku mezi koktejly s temným názvem Black Velvet, Černý samet. Vinnou sklenici naplňte zvolna a opatrně do poloviny silným černým pivem tak, aby co nejméně pěnilo. Pak přijde zlatý hřeb: stejně zvolna a opatrně doplňte sektem - je to skvělý požitek! Vhodné na potlach a slezinu.

-BOBŘICE-

 

Soutěž pro Vás:

Vyhlašujeme soutěž pro vládce a vládkyně království kuchyňského, tentokráte na téma: Bábovka 100 x jinak!