13. Z Vlčího kotlíku

21.06.2007 00:24

 

Na potlach, na vandr, na slezinu, na vodu...

Punč pro chladné letní večery

500 ml vody, 130 g pískového cukru, 1 pomeranč, 1 citron, 150 ml rumu, 500 ml bílého vína, plátky citronu a pomeranče na zdobení. Vodu s cukrem, pomerančovou a citrónovou šťávou přivedeme k varu. Přilijeme rum a bílé víno a zahřejeme k bodu varu a ihned stáhneme. Nalijeme do nahřátých sklenic a zdobíme plátky citronu a pomeranče.

- Vlčice-

Lahůdkový vařený bůček

3 lžíce hladké mouky, 10 ks  vajec, 1 kg  vepřový bok (bůček),  6 lžic strouhanka, podle chuti zelené koření, 2 lžičky, vegeta, sůl. Na tuto pochoutku použijeme libovější vykoštěný bůček. Maso nakrájíme na větší kostky. Kostky masa vložíme do mísy. Stranou si postupně rozklepneme všechna vejce. Pokud jsou všechna dobrá - nezkažená - vlijeme je do masa. Přidáme hladkou mouku, strouhanku a podle chuti přidáme vegetu, zelené bylinky - koření a nakonec dosolíme. Směs důkladně promícháme, nejlépe rukou. Připravíme si salámová střeva nebo sáčky na malou tlačenku. V nejvyšší nouzi můžeme použít dvojitý mikrotenový sáček. Střeva důkladně napěchujeme bůčkovou směsí a pořádně zavážeme. Střeva ponoříme do vody a pomalu vaříme při 80 - 90 °C asi 2 hodiny. Pak je necháme vychladnout. Bůček vyjmeme z obalu a necháme vychladit. Takto připravený bůček krájíme na plátky a můžeme jej servírovat. Je skvělý ve studených mísách. V celku jej můžeme obalovat paprice, česneku nebo jiném koření a nechat marinovat. Česnek můžeme samozřejmě přidat i do syrového bůčku.

https://recepty.vareni.cz

 

Hermelín naložený

3 stroužky česneku, 3 hermelíny, 2 cibule (červená a bílá), 1 lžička sladké papriky, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 14 kuliček pepře, sůl, 1 nakládaná feferonka, slunečnicový olej. Utřeme česnek se solí a paprikou. Hermelíny podélně rozkrojíme.Vnitřní plochy pomažeme česnekovou směsí. Půlky k sobě přitiskneme a příčně rozkrojíme. Cibule nakrájíme na kolečka. Hermelín naskládáme do sklenice a proložíme cibulí a kořením. Nakonec zalijeme olejem. Necháme 7 dní odležet.

Morticie

 

Soutěž pro Vás:

Vyhlašujeme soutěž pro vládce a vládkyně království kuchyňského, tentokráte na téma: Marináda 100 x jinak!