13. Z Vlčího kotlíku

21.06.2010 13:46

Na vandr, na potlach, na slezinu, na vodu...

Rybí utopenci

1 kg rybího filé, 4 namočené housky, 4 lžíce strouhanky, 4 celá vejce, 2 stroužky prolisovaného česneku, 3 menší cibule, sůl, mletý pepř

Filé umeleme a spojíme s vymačkanými houskami, přidáme ostatní suroviny. Z hmoty usmažíme na oleji po obou stranách malé karbanáky, které vložíme do vychladlého nálevu – svaříme 6 sklenic vody, 3 sklenice octa, 6 bobkových listů, 10 kuliček nového koření, trochu soli. Do vychadlého nálevu rozmícháme podle chuti trochu hořčice a vložíme usmažené rybí karbanátky. Připravujeme alespoň 2 dny před Silvestrem.

-Norna-

Vandrácký salát

500 dkg kabanosu, 6 ks vejce, 1 ks cibule, podle chuti ocet a kečup, 3 stroužky, česnek, mletý černý pepř, sůl.

Vejce uvaříme natvrdo. Uvařená vejce zchladíme, oloupeme, nasekáme nebo nakrájíme na kostičky a necháme vychladnout. Kabanos oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Cibuli nasekáme nadrobno. Vše smícháme, podle chuti vmícháme kečup a nakonec opepříme, osolíme a ochutíme cukrem.

-Vlčice-

Vandrácké cukroví

20 dkg hladké mouky, 13 dkg strouhaného sýra Niva, 10 dkg másla, 1 vejce, špetka soli, ½ lžičky mleté papriky

Vypracujeme těsto, vyválíme na plát a vykrajujeme formičkou prasátka. Klademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem nebo mákem a při 180°C upečeme.

-Bobřice-

 

Soutěž pro Vás

Vyhlašujeme soutěž pro vládce a vládkyně královstvíkuchyňského, tentokráte na téma: Ryba 100 x jinak!