18. Turnaj George Foxe

21.06.2000 15:23

TURNAJ  GEORGE  FOXE 2000

 Nultý ročník kuličkiády, tzv. turnaj George Foxe 2000, se konal 13. -14. 5. a to na ranči v Babinách II. na ekofarmě.  V pátek ještě vyzvedl Fox  krásný pohár, na který si nechal vyrýt název akce. Já navařila plný hrnec guláše a dodělala ceny pro trojici vítězů v kole pro dospělé. Jednalo se o dřevěné placky. Pro děti jsme měli připravené diplomy.

   V sobotu ráno jsme se naložili do Foxova krásného Subaru a jeli vyzvednout Cvrčka a Štěně. Základnou kuličkiády byla chata v  Suleticích, která leží naproti autobusové zastávce. Odtud jsme mohli pozorovat auta a lidi vystupující z autobusu. K mému zklamání z Ústí nikdo nepřijel. Zato však dorazili z  Pardubicka Hombré a Ivanka, které neodradila vzdálenost a tříhodinová jízda v autě. Podával se oběd. Nastal čas odchodu na ranč. Vybaveni fotoaparátem, cvrnkacími kuličkami (uloženými v ručně šitém měšci a ozdobeném mušličkami), cenami pro vítěze a pravidly pro pořádání turnaje podle Českého kuličkového svazu (které Fox našel kde jinde než na Internetu)  jsme se vydali na místo dění.  Místních lidí bylo dost  a chuť si zacvrnkat také. Byli sepsáni přihlášení účastníci a Fox vylosoval dvojice, ve kterých budou hráči hrát.

   Jako zahřívací kolo se pro dospělé rozlévala domácí slivovička. A to čistě na zaostření zraku. Pak se začalo připravovat hřiště. Nejprve se zametlo a poté se vyměřovalo. Podle pravidel měla být vzdálenost mezi důlkem a házecí čarou 7,5 m. Po vyměření se do asfaltu, k mému úžasu velmi lehce,  vyhloubil důlek. Pro lepší viditelnost se důlek a jeho okraje zvýraznily bílou barvou, stejně jako házecí čára. A mohlo se začít.

   Nejdříve si hráči vylosovali barvu kuliček (žlutá či zelená). Pak  hodili 1 kuličku co nejblíže k důlku. Kdo byl nejblíže, házel první. Házelo se všech deset kuliček co nejblíže k důlku a pak střídavě jeden hráč po druhém  již cvrnkali kuličky své barvy do důlku. Kdo měl první všech deset kuliček v důlku, vyhrál.
   Jako první se do hry pustily děti. Dospělí je z povzdálí pozorovali a učili se z jejich chyb. Alespoň si to mysleli. Když děti dohrály a byly rozdány diplomy, odešly se děti vykoupat do místního bahenního rybníčku.  Dospělí osaměli a pustili se do hry. Zápal do hry i průběh turnaje samotného se v ničem nelišil od předchozího dětského kola. Každý chtěl krásný pohár. V mezikolech se podával lék na oči - opět domácí slivovička.

   Po vyhlášení vítězů následovala ještě jedna soutěž, kterou připravili Cvrček a Štěně. Byla to soutěž ve střelbě šípů z luku na terč. Terčem byl pytel naplněný senem. A ceny? Doslova sladké - krásné marcipánové figurky.

   Po skončení turnaje a hromadného fotografování jsme se rozešli do různých koutů, ale ne nadlouho. Hned po večeři jsme se sešli opět na ranči, tentokráte u táboráku. Kapela, která s námi soutěžila, nám moc krásně hrála. Byla teplá noc. Všichni jsme se shodli na tom, že se příští rok sejdeme znova. Tentokráte snad  zůstane  pohár  v Ústí n. L.

Průběh dětské kuličkiády:


   Kristýna - Božena    /    Tomáš - Bulk    /     Karolína - Kačka    /    Lenka - Petra
          Kristýna         -           Tomáš         /               Karolína        -        Petra
 
   hra o 3. místo                  Kristýna      -       Petra          =       Kristýna
   hra o 1. místo                  Tomáš         -       Karolína   =       Tomáš
 
Průběh kuličkiády dospělých:
   Pepa - Lenka / Vlčice - Jana / Bóďa - Hombré / Kosťa - Cvrček / Ivana - Štěně / Petr - Fox
        Pepa      -         Jana       /       Hombré        -      Kosťa      /       Štěně        -       Fox
                 Pepa                                            Kosťa                                      Štěně
 
Poté se hrálo každý s každým a výsledné body?
         Pepa  - 0 bodů                               Kosťa  -  2 body                        Štěně - 1 bod
 
Dětská kuličkiáda                                             Kuličkiáda dospělých
1. místo - Tomáš Radič                                       1. místo - Kosťa
2. místo - Karolína Edelmannová                         2. místo - Štěně
3.  místo - Kristýna Edelmannová                        3. místo - Pepa