13. Z Vlčího kotlíku

21.03.2000 16:02

Na potlach, na vandr...

Sloní žrádlo

1 kg měkkého salámu, 6 cibulí, 1 litr sladkokyselých okurek, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa,  2 lžíce hořčice, 1 velký rajský protlak, lžička soli, 6 kostek cukru,1 lžička chilli a 40 dkg majolky.  Salám, cibuli a okurky drobně nakrájejte. Olej, ocet, protlak, hořčici, sůl, cukr a chilli za stálého míchání povařte, až se spojí v dokonalou hladkou hmotu. Směsí zalijte salám s cibulí a okurkami. Pečlivě promíchejte a po vychladnutí přidejte majolku. Mažeme na chlebíčky či jednohubky a ozdobíme paprikou atd. Doporučuji den či dva nechat pomazánku proležet v ledničce.
Emilka Danešová

     
Sloní žrádlo pro děti

Recept viz shora uvedený „Sloní žrádlo", ale bez té spousty cibule, okurek a bez chilli.
Vlčice

   
Krabí koktejl ala Daneška

1 hlávkový salát, 2 citrony, 100 g lahůdkové majonézy, 150 g bílého jogurtu, 1/4 lžičky soli, bílý pepř, 200 g krabího masa, 1 malá konzerva nakládaných žampiónů. Očištěný salát rozdělíme na jednotlivé listy, kterými vyložíme mísu. Větší část pokrájíme na kousky. V jiné míse smícháme majonézu, jogurt, šťávu z jednoho citronu, ochutíme solí a bílým pepřem. Do omáčky vložíme kolečka rozmrazeného a spařeného krabího masa a kousky salátu. Pečlivě promícháme a opatrně vlijeme do připravené mísy se salátovými listy. Povrch zdobíme kolečky z druhého citronu.
Vlčice

     
Jiříkova bowle

2 kompoty s míchaným ovocem (ananas, jahody atd.), 1 vychlazený sekt, 0,7 l bílého vína, trocha koňaku. Vše smícháme ve skleněné míse na bowli.
Bobřice
 


Soutěž pro Vás:


Vyhlašujeme soutěž pro vládce a vládkyně království kuchyňského č. 2, tentokráte na téma: Bramborák 100 x jinak!