Žemlovka s rozinkami

25.02.2013 12:39

5 žemlí nebo rohlíků, 3/8 l mléka (0,375 l), 2 žloutky, 50 g cukru se skořicí, 4 jablka, 50 g rozinek, tuk na vymazání, strouhanka. Žemle nebo rohlíky nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem, do kterého jsme vmíchali žloutky a cukr. Ohnivzdornou mísu dobře vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a poklademe vrstvou navlhčených plátků žemlí. Na ně dáme nastrouhaná jablka smíchaná s rozinkami a další vrstvu žemlí. Tento postup opakujeme a jako poslední vrstvu dáme žemle. Povrch pokropíme tukem a upečeme. Na žemlovku můžeme po krátkém zapečení dát našlehaný sníh ze 2 bílků a lžíce cukru a nechat dopéct, aby sníh zrůžověl.

    -VLČICE-